Els clients de Valvi i Spar donen 30.764 euros per a la Unitat Covid-19 de l’Hospital Josep Trueta

Els clients dels supermercats Valvi i Spar de les comarques gironines han donat 30.764 euros per ajudar a completar l’equipament de la nova Unitat Covid-19 de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. Aquesta xifra és resultat de la campanya que va començar l’octubre passat a aquests establiments perquè tots els clients que fessin el pagament amb targeta de crèdit o dèbit, poguessin arrodonir l’import final de la compra i destinar els cèntims restants al projecte de l’Hospital Josep Trueta.

Es tracta d’una Unitat de cures intensives i semiintensives destinada de forma prioritària a pacients amb Covid-19, que es va posar en marxa a finals d’abril amb l’objectiu de disposar d’una àrea estable, equipada amb tota la tecnologia i el material necessaris, per poder assumir l’atenció d’aquests pacients quan la demanda durant la pandèmia ho requereixi.

La donació dels clients dels supermercats Valvi i Spar permetrà completar la dotació d’aquesta Unitat i atendre amb les màximes garanties de seguretat i confort aquells pacients amb problemes respiratoris severs i altres patologies greus i molt greus provocades pel coronavirus.

Des de l’inici de la pandèmia, l’Hospital Trueta ha atès 1.452 casos de Covid-19 que han requerit hospitalització. D’aquests, un 24% (345 casos) ha necessitat ingressar en una unitat de cures intensives.

Els representants de Valvi han entregat el donatiu, que servirà per adquirir dues noves grues elèctriques per a la mobilització de pacients, carros de cures d’infermeria i una central de monitors per a la vigilància contínua de les variables clíniques dels pacients ingressats. Aquest equipament complementarà la dotació de material electromèdic ja existent i ajudarà a millorar l’atenció i el benestar dels pacients afectats per la malaltia.