Sant Gregori

Valvi Alimentació i Serveis, l'empresa que gestiona supermercats de les marques Valvi i Spar, continua apostant pel producte local i català, però ara ha decidit fer-los més visibles al consumidor. És per això que des d'ahir els productes catalans que es venen als supermercats Valvi estan marcats amb un cartell de color groc, amb un logotip especial que indica que és un producte local, i a sota del preu s'hi ha detallada la localitat o la comarca de procedència. Actualment Valvi disposa d'un assortiment de més de 2.400 productes de proximitat al seu catàleg, i encara que no tots són presents a totes les botigues de l'empresa: “Podem assegurar que en un supermercat mitjà el 20% dels productes que venem són catalans”, assegura l'empresa.

I el tret de sortida d'aquesta nova iniciativa és l'inici d'una oferta de quinze dies –l'oferta dura fins al 18 de febrer– amb descomptes en els preus d'una bona part d'aquests productes. I si el client fa una compra superior a 10 euros obtindrà una butlleta per poder participar en el sorteig d'un lot de productes locals, i a més, amb totes les butlletes recollides a totes les botigues es farà un sorteig d'un cap de setmana al balneari Vichy Catalan.

L'empresa Valvi Supermercats, amb seu a Sant Gregori, està formada per dues societats, segons explica el vicepresident del grup, Eduard Vidal. Una d'aquestes és Valvi Alimentació i Serveis SL, una empresa amb capital cent per cent familiar de la família Vidal Juventench, i l'altra és la societat Miservi SL, el 50% de la qual és propietat de Valvi Alimentació i Serveis i el 50% restant, de Miquel Alimentació Grup. “Les dues empreses, les gestionem al cent per cent des de Valvi. I Miquel Alimentació ens fa la distribució com a majorista en les dues empreses i porta la negociació amb els proveïdors”, explica Vidal.

Valvi Alimentació i Serveis va obrir l'any passat tres botigues: a Empuriabrava, Cadaqués i Roses, i Miservi va inaugurar a principi d'aquest any un altre establiment a Arenys de Munt. “Alguns d'aquests supermercats són noves obertures i d'altres són traspassos d'altres botigues d'alimentació independents”, diu.

I de cara a aquest any, Miservi ja té preparades dues noves obertures aquest mes de febrer: a final de mes obriran un establiment al carrer Ciutadans de Girona, ben bé al costat de la Fontana d'Or: “Un supermercat molt adaptat al Barri Vell de Girona”, i el segon, el 21 de febrer, quan tenen previst obrir un supermercat a Fornells de la Selva, al Forn Cresell.

La facturació de l'empresa va ser al tancament del 2013 de 50,7 milions d'euros per a Valvi i de 27,4 milions per a Miservi. Pel que fa a treballadors, Valvi té uns 400 empleats a l'hivern, plantilla que creix fins a les 650 persones a l'estiu. A Miservi, la plantilla és d'unes 200 persones tant a l'hivern com a l'estiu.

Nova estructura

Des del mes de juny passat, Valvi Alimentació i Serveis ha canviat l'estructura directiva de l'empresa. El director general de Valvi i Miservi és Jordi Nogué, que fins aleshores feia la tasca de director comercial. Joaquim Vidal és ara el president del grup i Eduard Vidal ha passat a ser el vicepresident del consell d'administració de les dues empreses.